RC Laser ForumRC Laser forumRC Laser forum

Radio Controlled LaserRadio Controlled Laser

Openingswedstrijd Winterserie 2018  

 Met zeven boten een leuke opkomst voor deze eerste Winterrace. Een aantal hadden voor wat betreft RC varen, wat stil gestaan en moeste daarom weer even wennen. Onder een zacht windje uit het zuiden, waarvan de richting niet vaak erg duidelijk was, was het onder A tuig opletten om de juiste vlaag, shift, of lifter mee te krijgen. Vaak genoeg was ook blijven liggen rendabel totdat de wind terug draaide. Klaas was weer eens superieur in hoogte en het behouden van snelheid.

Frans moest helaas verstek laten gaan; maar de 63 en de 36 (Peter & Rob) waren ook weer van de partij. Verder ging ook Peter Molenaar niet onverdienstelijk. Leuk was het om een nieuwe zeiler te ontmoeten; hij heeft de oude boot van Jaap (NED55) overgenomen. Daarbij is het mooi te kunnen constateren dat deze boot dus in Nederland blijft, en nog mooier, dat de bereidheid er is met ons mee te varen. We hopen dan ook dat het de nieuwe stuurman het naar het zin heeft gehad. Tot de volgende gelegenheid zullen we maar zeggen!

Rest mij nog de uitslag...

Uitslag 21/10/18Uitslag 21/10/18

UK Nationals 2018

Gosport was de gastlocatie voor de Nationale van 2018.
In het weekeind van de 27/28 okt waren er twee zeildagen gepland vanwege de combinatie met de finale van de TT serie. Een mooie optie om voor een weekeind het kanaal over te steken voor een paar leuke zeildagen.

Deelname was hoog met een veld van 33! boten. Vrijdag kon er worden getraind. Zaterdag stond er een pittige wind waarbij er in het veld zowel met B als met C tuig werd gevaren. Er waren 3 groepen nodig zodat een A, B en een C groep. Door de seedingrace werden de eerste boten gesorteerd en ingedeeld. In de avond was er vlakbij een lekker maal gereserveerd en werden de prijzen van de TT finale uitgereikt.

De zondag was er een aantrekkende wind op de plas. Vanwege dat er een aantal deelnemers zich hadden teug getrokken en dat het voornemen er was om eenzelfde aantal races als de vorige dag te varen, werd de groep in een A en B veld opgedeeld. Ondergetekende had de pech dat tot twee maal toe een groot blad werd opgepikt door de boot, mijn NED01; juist op een tweede of eerste plaats liggend. Verder verliepen de races erg rustig zonder veel gemor. Dit was mede te danken aan de roulatie van de observers; die uit de groep kwamen die niet zeilde op dat moment. Nagenoeg elk contact werd genoemd en genoteerd.

Het was een mooie wedstrijd op een fantastische locatie, een echte Radio Zeil Club, met clubhuis en alles wat daar bij hoort. Voor een mooi verslag en uitslagen YachtsandYachting

Uitslag Frozen Fingers 25 nov

Ook voor deze winter kunnen we weer terecht op WVS; waarvoor dank! Het was een leuke wedstrijd met vijf bootjes en een prima startlijn en baan. Met een lopend maar draaiende windje was het prima te doen. Het blijft oppassen bij de boven-boei, bakboord heeft nog steeds voorrang.

Uitslag Frozen Fingers1 2018Uitslag Frozen Fingers1 2018

Uitslag Kerstrace 23 dec

 

Kerstrace 2018Kerstrace 2018