//****koppeling aan editor.css****//

RC LASER NEDERLAND

Een zonnige dag voor de zomergroep van deze 2e ronde

Onder winddraaiingen van soms 40 gr was het voor de deelnemers opletten geblazen op deze zonnige zondag.

Verder was het een zeer wisselend windje. Uiteindelijk is het uiteraard wel een mooie zeildag geworden met veel om-tuigen en hier en daar een klein foutje wat even gladgestreken moest worden.

 2017 05 28 2erondeZomerserie2017

2017 05 tussenstandZomerserie 2017

 

De Zomerserie voor 2017 loopt weer

Inmiddels is de eerste wedstrijd van dit zomerseizoen gevaren. Na wat opstart problemen door externe factoren, is deze serie nu toch echt van start gegaan. Het was een mooie race met 15 heats op een flinke baan onder een aantrekkend draaiend windje. In de zomer varen er wat minder boten dan in de winter vanwege het grote zeilen; dat mag echter de pret niet drukken. Het is gezellig, lekker ongedwongen maar toch altijd weer leerzaam varen. Hier en daar een foutje kan altijd, geeft niks, gewoon even draaien.

Verder wordt er op elke maandagavond ook nog gevaren voor diegene die iets meer wil dat deze competitie.

 

 

 

Marcel Bleeker winnaar Zomerserie 2016.

En Peter Jonker een goede tweede. Een zonnige dag en een lekker windje waren het natuurlijke decor voor de laatste race van deze serie. Welke over het algemeen werd gekenmerkt door goed weer met zon en niet al te veel wind; soms stond er echt helemaal niets! Het was een leuke serie met een totale opkomst van 8 deelnemers in een wisselend aantal. De Micro Magic blijkt een aardige leerschool te zijn als het gaat om kleine bootjes op afstand bestuurd. Al vinden wij persoonlijk uiteraard de RC Laser op afstand de leukste boot; de winnaar van deze serie vaart in de winter ook K klasse en voorheen MM. Er zijn door een afgelasting 5 racedagen verzeild. In de afloop en nazit werd er opnieuw een voorzet gegeven voor een mogelijkheid van bonus in de score voor zeilers die vaak zeilen. Dit is al eens eerder te sprake geweest en is al vaker over nagedacht. Binnenkort zal worden bekeken of dit kan en wenselijk is. Tot ziens in het winterseizoen.

 

 

NED 62 winnaar Ronde van de Kleine Poel

Een achttal boten lagen op de startlijn van deze eerste echte wedstrijd van deze winterserie. Na een lekkere bak koffie met de nodige calorie├źn in het clubhuis, gingen stuurmannen met hun boten onder ruime en dreigende bewolking en een plagerig windje over de poel, van start.

Zondag kon er na een paar afgelaste wedstrijden (hevige storm of geen wind) dan toch eindelijk weer worden gevaren. De wind die met vlagen kwam en af en toe flink schiftte, maakte het de zeilers niet gemakkelijk. Frans ging direct goed van start en scoorde eerst twee goede hits. Peter met de 61 kwam ook goed vooruit maar voer net als de 01 iets minder constant. Arjan en Freek hoor je bijna nooit maar voeren net netjes achter de top drie. Uiteindelijk was Frans de meest constante zeiler met de minste fouten; startte vaak in de tweede lijn, maar wel op volle snelheid. De 01 had wel de snelheid maar maakte m.n. in de races na de pauze wat schoonheidsfoutjes met voorrang en ruimte; dat kost de nodige meters. Verder was het een gezellige wedstrijd met de nodige verhalen, gein en humor tijdens de pauze in het clubhuis. Alle zeilers bedankt voor jullie komst en tot een volgende keer!

 

2016 12 11 1erondeWinterserie2016 2017

De voorspellingen waren ronduit goed voor deze voorlaatste competitie dag.

Groot was het aantal boten niet, maar het plezier was er niet minder om. Een paar zeilers trainden vandaag met de Micro voor een kampioenschap. Er is leuk en gezellig gevaren; de deelnemers waarvan er twee gaan deelnemen aan de UK Nationals in oktober, waren aan elkaar gewaagd. Samen met de vele draaiingen van de wind op de plas en een lastige bovenboei was het weer een leerzame dag, met stuivertje wisselen wie er op kop lag.

RC Laser Ned.