//****koppeling aan editor.css****//

RC LASER NEDERLAND

Wedstrijdzeilen

Winnaar Zomerserie 2017 is bekend.

Een windje 3 met soms drukverlies op de vierkante meter zorgde voor moeilijke omstandigheden tijdens deze kleine finale. Voor deze finale waren de volhouders van de zomerserie voor deze mooie dag komen opdraven. Het wat teruglopend aantal deelnemers maakte het de serie niet minder spannend. Sommige deelnemers maken helaas een andere keuze, doch een paar uurtjes RC Laseren is toch zo prettig. Hier en daar moest er een foutje worden gecorrigeerd; het was weer leerzaam vandaag. De boten liggen steeds dichter bij elkaar op de finishlijn. Hopend op een mooi en zeil-vol winterseizoen gingen na 11 races zeilen de stuurmannen voldaan huiswaarts. Iedereen bedankt voor jullie deelname en gefeliciteerd met jullie behaalde plaatsen.

 

  

 

Tussenstand Zomerserie 2017

Het lijkt er soms misschien niet op maar we varen nog steeds de Zomerserie deze zomer.

Zo ook afgelopen zondag. Een heerlijke dag op een mooie wedstrijdbaan met friet na!

Onder een mooi lopend windje zijn er 12 heats (24 rondjes) gevaren.

Met hier en daar een foutje, scherpe starts ├ęn een nieuwe boot NED128, die het geheel niet slecht deed vandaag.

 

 

De Zomerserie voor 2017 loopt weer

Inmiddels is de eerste wedstrijd van dit zomerseizoen gevaren. Na wat opstart problemen door externe factoren, is deze serie nu toch echt van start gegaan. Het was een mooie race met 15 heats op een flinke baan onder een aantrekkend draaiend windje. In de zomer varen er wat minder boten dan in de winter vanwege het grote zeilen; dat mag echter de pret niet drukken. Het is gezellig, lekker ongedwongen maar toch altijd weer leerzaam varen. Hier en daar een foutje kan altijd, geeft niks, gewoon even draaien.

Verder wordt er op elke maandagavond ook nog gevaren voor diegene die iets meer wil dat deze competitie.

 

 

Een zonnige dag voor de zomergroep van deze 2e ronde

Onder winddraaiingen van soms 40 gr was het voor de deelnemers opletten geblazen op deze zonnige zondag.

Verder was het een zeer wisselend windje. Uiteindelijk is het uiteraard wel een mooie zeildag geworden met veel om-tuigen en hier en daar een klein foutje wat even gladgestreken moest worden.

 2017 05 28 2erondeZomerserie2017

2017 05 tussenstandZomerserie 2017

 

NED 62 winnaar Ronde van de Kleine Poel

Een achttal boten lagen op de startlijn van deze eerste echte wedstrijd van deze winterserie. Na een lekkere bak koffie met de nodige calorie├źn in het clubhuis, gingen stuurmannen met hun boten onder ruime en dreigende bewolking en een plagerig windje over de poel, van start.

Zondag kon er na een paar afgelaste wedstrijden (hevige storm of geen wind) dan toch eindelijk weer worden gevaren. De wind die met vlagen kwam en af en toe flink schiftte, maakte het de zeilers niet gemakkelijk. Frans ging direct goed van start en scoorde eerst twee goede hits. Peter met de 61 kwam ook goed vooruit maar voer net als de 01 iets minder constant. Arjan en Freek hoor je bijna nooit maar voeren net netjes achter de top drie. Uiteindelijk was Frans de meest constante zeiler met de minste fouten; startte vaak in de tweede lijn, maar wel op volle snelheid. De 01 had wel de snelheid maar maakte m.n. in de races na de pauze wat schoonheidsfoutjes met voorrang en ruimte; dat kost de nodige meters. Verder was het een gezellige wedstrijd met de nodige verhalen, gein en humor tijdens de pauze in het clubhuis. Alle zeilers bedankt voor jullie komst en tot een volgende keer!

 

2016 12 11 1erondeWinterserie2016 2017