//****koppeling aan editor.css****//

RC LASER NEDERLAND

Nieuws & media

De Australiërs pakken de WK zeer professioneel aan!

De Aussies hebben de site voor de WK weer bijgewerkt! Het is een mooie event-website waarop van alles is te vinden.

De verwachting is, zoals het er nu naar laat uitzien, dat ook de thuisblijvers de gebeurtenissen van het event, kunnen blijven volgen. Zij pakken daarbij behoorlijk uit, er is zelfs een app ontwikkeld om je favoriete team te kunnen volgen!

Naar de Team-app

Ook vullen zij de andere info geregeld aan zodat een bezoek zo nu en dan echt wel de moeite waard is.

Naar de Eventsite van de Championship Of Nations (CONs); de eigenlijke WK voor de RC Lasers.

Marcel Bleeker winnaar Frans Kampioenschap

Totaal 14 schippers gingen op 2 sept met elkaar de strijd aan voor twee dagen. In totaal zijn er 19 races gevaren.
De strijd ging ruwweg tussen de eerste 2 Marcel Bleeker (NED26) en Marc ALBIGES (FRA305), die uiteindelijk slechts gescheiden werden door een punt. Jean Vernhes, hoofdspeler van een zeer goede tweede dag, voltooide het podium, gevolgd door Christel Cracco (BEL168).

Herkansing volgend jaar zal worden gehouden op 8 en 9 september 2018 in Les Sables d'Olonne, aan de westkust, een heel eind voorbij Parijs.

Naar de uitslag

CHAMPIONSHIP OF NATIONS 2017

Het is zo ver, na een flinke voorbereiding is alle data bekend. De Notice of Race is uit en het Kampioenschap heeft een eigen website. Het ziet er naar uit dat het een mooi en groot evenement gaat worden. De Aussies pakken goed uit met een welkomst diner, vier dagen racen, (+1 rustdag), lunches en een prachtige finale dag met diner aan het eind.

Het wordt gehouden van 6 november tot 11 november op de Emerald Lakes, Goldcoast bij Brisbane, Queensland. Verdere info kunnen jullie vinden op onze internationale site waar ook de inschrijvers worden bijgehouden. Ga dus naar IRCLCA voor meer info, inschrijven en de Notice of Race.

Uitslag en foto's RC Laser zeilen in Geldern

Bij de WSG-Gelderland in Geldern, vlak langs de grens bij Eindhoven/Helmond/Venray werd op zaterdag 8 juli een RC Laser Regatta gevaren. Nog nooit is er gevaren op deze plas. Er waren 12 deelnemers; zelfs afgereisd uit het verre Berlijn!

Er stond helaas in de morgen niet veel wind, al werd dit later op de dag beter en konden er toch nog 10 mooie heats worden gevaren. Een verslagje is te lezen op ons forum.

Foto's en uitslag

 

National Championship UK 2016

Dit nationale kampioenschap is gevaren op een natuurlijk basin van Longham net boven Poole, waarbij de organiserende club 'Poole Radio Yachtclub', Poole als thuishaven heeft. Vanwege waterplanten op de thuislocatie, is er voor deze plas gekozen. Gaande het weekeinde zou blijken dat ook hier de waterplanten de deelnemers parten zouden gaan spelen.

De voorspellingen voor het weekeinde waren heel wisselend. De eerste dag gingen de zeilers met het grootste tuig van start; waarna er al rap kon worden om-getuigd naar het B tuig. De wind, samen met de buien bouwde steeds verder op zodat de slotraces van de dag op het kleinste tuig werden gevaren. Gedurende de dag waren er regelmatig tuigwisselingen nodig; het ene moment had je te weinig druk, het andere te weer veel. De organisatie had het moeilijk om de baan op de juiste koers te leggen en te houden en moesten regelmatig de baan verleggen. Zoals gezegd, de laatste races weden in een flinke beuk wind gevaren met na de regen de terugkomende zon er bij. Het was spectaculair in de hoge golven. Terwijl soms de rem op de boot ging, en er later op de kant dan een flinke berg of een lange streng groenvoer aan bleek te hangen...

De zaterdag is met 16 races en een mooie tussenstand geëindigd waarbij Dave met minimale puntenverschillen de leiding had. Toen de zeilers zondagmorgen aan de plas verschenen was het verschil maximaal; licht briesje en een lekker zonnetje. De wind had een flinke draai gemaakt en zou dat blijven doen; wederom regelmatige koerswijzigingen. De slotdag is onder A tuig gevaren waarbij de wind steeds verder weg zakte. Op zondag zijn er 7 races gevaren waarbij de laatste er uit werd gefloten door de organisatie. We danken de organisatie voor het strak organiseren onder deze moeilijke omstandigheden, en verder iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. Ondanks dat het aantal deelnemers voor de UK wellicht wat mager was, was het een top weekeinde en een mooie race!

 

UK Report

Foto's 01 - Foto's 02 - Foto's 03