//****koppeling aan editor.css****//

RC LASER NEDERLAND

Algemeen

De ontwikkeling van een wedstrijdboot

Menigeen heeft wel eens van de internationaal beroemde Olympische eenheidsklasse de Laser gehoord, in elk geval is het in de zeilwereld een hele bekende klasse. Deze klasse is ontworpen door zeezeiler en jachtontwerper Bruce Kirby. In feite is de Radio Controlled Laser een echte LASER op 1/4 schaal met de noodzakelijke wijzigingen, (b.v. de gewijzigde kiel) om goede prestaties te verzekeren.

Bruce Kirby vertegenwoordigde Canada in drie Olympics en ontwierp twee schepen voor de America Cup maar is het best gekend door de succesvolle Laser. De Laser, een één persoonsboot, is al geruime tijd een van de de populairste eenheidsklassen. Er wordt over de hele wereld mee gevaren met meer dan 174.000 schepen die er tot op heden zijn gebouwd.

De Radiografische Laser werd ontwikkeld door Jon Elmaleh. Jon heeft sinds de vroege jaren van 1980 meer dan 30 Nationale kampioenschappen in de Verenigde Staten op zijn naam staan en behoort tot de top van de radio bestuurbare jachtontwerpers van de wereld.

Bruce en de samenwerking met Jon voor de 'Radio Controlled Laser' brachten een buitengewone combinatie van de hoge vaardigheid in technologie, ontwerp, praktisch radiografisch varen en ervaring samen. Geen wonder dat het resultaat van deze inspanningen, een Radiografische Laser, een fantastische boot blijkt te zijn.

uitvinders

Bruce (links) Kirby, ontwerper & Jon Elmaleh, ontwikkelaar; samen aan de basis gestaan van de Radio Controlled Laser