//****koppeling aan editor.css****//

RC LASER NEDERLAND

Algemeen

 

 

 Welkom bij RC Laser 

Wij zijn het platform voor het zeilen met de RC Laser, de radiografische versie van deze beroemde Olymische boot

De ontwikkeling van een wedstrijdboot

Menigeen heeft wel eens van de internationaal beroemde Olympische eenheidsklasse de Laser gehoord, in elk geval is het in de zeilwereld een hele bekende klasse. Deze klasse is ontworpen door zeezeiler en jachtontwerper Bruce Kirby. In feite is de Radio Controlled Laser een echte LASER op 1/4 schaal met de noodzakelijke wijzigingen, (b.v. de gewijzigde kiel) om goede prestaties te verzekeren.

Bruce Kirby vertegenwoordigde Canada in drie Olympics en ontwierp twee schepen voor de America Cup maar is het best gekend door de succesvolle Laser. De Laser, een één persoonsboot, is al geruime tijd een van de de populairste eenheidsklassen. Er wordt over de hele wereld mee gevaren met meer dan 174.000 schepen die er tot op heden zijn gebouwd.

De Radiografische Laser werd ontwikkeld door Jon Elmaleh. Jon heeft sinds de vroege jaren van 1980 meer dan 30 Nationale kampioenschappen in de Verenigde Staten op zijn naam staan en behoort tot de top van de radio bestuurbare jachtontwerpers van de wereld.

Bruce en de samenwerking met Jon voor de 'Radio Controlled Laser' brachten een buitengewone combinatie van de hoge vaardigheid in technologie, ontwerp, praktisch radiografisch varen en ervaring samen. Geen wonder dat het resultaat van deze inspanningen, een Radiografische Laser, een fantastische boot blijkt te zijn.

uitvinders

Bruce (links) Kirby, ontwerper & Jon Elmaleh, ontwikkelaar; samen aan de basis gestaan van de Radio Controlled Laser

Over RC Laser Nederland

RC Laser Nederland is een onafhankelijke particuliere belangengroep voor de radiografisch bestuurbare Laser in Nederland. RC Laser Nederland is dus het in het algemeen een informatiepunt in de breedste zin voor de RC Laser. Wij bieden ondersteuning aan eigenaren, komende eigenaren en belangstellenden. Onze contacten daartoe zijn zowel nationaal als internationaal. Uiteraard onderhouden wij contacten met de RC Laser Klassenorganisaties in het buitenland, zoals Engeland, Amerika en Australië.

Onze contacten

Om een goede levering van de boten te waarborgen heeft RC Laser Nederland contacten met leveranciers in het de UK en de US. Via RC Laser zijn boten, onderdelen etc te regelen.

Deze samenwerking heeft het volgende resultaat:

  •  Betere prijsstelling,
  •  een goede serviceverlening,
  •  voordelige verzending,
  •  een goed contact met de fabrikant wat een prima ondersteuning voor de Klassenorganisatie en booteigenaren oplevert.

 Dus voor informatie over de aankoop van- en de service voor uw RC Laser, kunt u bij RC Laser Nederland terecht.

Indien u informatie wenst of een RCLaser zou willen aanschaffen, of andere mededelingen heeft, kunt u per mail informatie aanvragen; stuur uw vraag naar info'at' rclaser.nl Wij zorgen dan dat het bij de juiste persoon terecht komt die vervolgens contact met u zal opnemen.

 

Contact adres:
RC Laser Nederland
Hudsonstraat 6
1827 KH Alkmaar
Telefoon 072-5619598