RC Laser Regatta Geldern

Voor alle oproepen, aankondigingen en vaardagen op basis van recreatief zeilen of een evenement. Ook voor het uitnodigen van collega zeilers en het aanmelden voor deelname aan een evenement.
Bericht
Auteur
Taco NED01
Moderator
Berichten: 924
Lid geworden op: zo okt 1 2006 16:59:17

RC Laser Regatta Geldern

#1 Bericht door Taco NED01 » zo jul 9 2017 22:05:53

Hoi allen,
Belevenissen van de NED01 in Geldern.

Het was een wel weer even een belevenis; een mooie zaterdag.
Vrijdag al afgereisd en het water bekeken; het is een mooie locatie met een zandwinningsgebied aan de overzijde en een eigen ruimte/werkhok voor RC zeilen.
Die middag ruim een half uur even het nat verkend met een stevige 4bft (C tuig).

De volgende morgen als een van de eerste op de haven. Op deze locatie wordt ook met andere klassen gevaren, voor de Laser was het de eerste maal.
In de morgen werd de start uitgesteld; geen wind. Rond 12 uur kon er worden gestart. De wedstrijdleiding had onder deze moeilijke omstandigheden de zaak strak en goed in de hand. Bij het palaver was eerst de stelling totaal geen boeien te raken. Dit werd verzacht door Stefan met de opmerking dat het bij de Lasers normaal is dat de baanboeien wel geraakt mogen worden. Ook gedurende de dag was duidelijk merkbaar dat zij ervaring hebben in het observeren en omgaan met rc zeilboten in een wedstrijdveld. De beslissingen werden duidelijk en resoluut gecommuniceerd; en geen discussie werd toegelaten. Dit gaf rust en duidelijkheid.

De wind was zeer wisselend en draaide erg veel; viel soms geheel weg. Drie meter voor de lijn volledig stil vallen terwijl het veld dichterbij kruipt is slecht voor de zenuwen...
Later kwam de wind gelukkig wel wat meer bij en ging het beter; als bleef het draaien en weg vallen er ook bij.
Een heat bij een andere boot komen vast te zitten waardoor een dnf. Geprobeerd zoveel mogelijk geconcentreerd te blijven; al is dat soms wel moeilijk als je boot lekker loopt en ineens in de wind-wak loopt. Een paar maal de schootlijn in de winch (komt soms voor bij dit weer), een maal net voor de start; als laatste over de lijn, maar er vervolgens toch nog een derde plaats uit weten te slepen, lekker hoor.

Mer de trainingsdagen er voorafgaand voelde het goed en zeker. maar een maal een boei gemist, verder zoveel mogelijk defensief gevaren; laat maar gaan die gasten... en vaar je eigen race. Verder was de sfeer heel gemoedelijk en zoals wel vaker, bij onze oosterburen, erg gezellig! Hopen dat het hier vaker wordt gehouden.

Ik heb nog wat fotomateriaal, even uitzoeken en zal ik het op de site plakken.

Zeilgroet,
Taco NED01

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten