Schootoog

Vragen, oplossingen met betrekking tot de technische aspecten van de Radiografische Laser.
Bericht
Auteur
Taco NED01
Moderator
Berichten: 915
Lid geworden op: zo okt 1 2006 16:59:17

Schootoog

#1 Bericht door Taco NED01 » wo apr 2 2008 23:52:10

Beste allemaal,

Ik heb een oplossing voor als het schootoog wat los gaat zitten. Hierover is uit de UK een positief bericht ontvangen. Je kunt het proberen met lijm te fixeren; soms brengt dat geen uitkomst, PE lijmt slecht tot helemaal niet.

Het is niet de bedoeling de boot steeds aan te passen maar soms werd het wat lastig; deze verbetering kan daarop een oplossing zijn. Deze oplossing past oi binnen de klasseregels en heeft geen invloed op de vaareigenschappen en het ziet er professioneel uit.

Om tot een oplossing te komen is er een tijdje gecorrespondeerd met onze buitenlandse collega organisaties. Gisteren lieten zij weten er geen problemen mee te hebben; het is een goede oplossing voor een serieus probleem en de oplossing heeft geen effect op de snelheid van de boot.

Het oog is wat kleiner en van RVS. Het originele plaatje wordt van Lexan maar op de foto is het gemaakt van lagen verlijmd PVC. Het belangrijkste is dat het oog op de dezefde plaats komt als het oude oog. De bovenkant komt op deze manier 4mm hoger uit. Het plaatje wordt met 2 of drie schroeven en kit (bijv. Sicaflex oid.) op het dek vastgezet; hierdoor worden de krachten verdeeld.

De keuze van de materialen heeft als gevolg dat het oog enkel met een tang te verwijderen is bovendien hecht ook de lijm stukken beter; je krijgt het er dan bijna helemaal niet meer uit, echt nodig is het dus niet.

Als iemand een probleem heeft met het schootoog dan is dit een hele goede en mooie oplossing die waarmee de zeileigenschappen worden gerespecteerd en dus niet veranderden.


Afbeelding

Afbeelding

Is er naar aanleiding van voorgaande belangstelling; de nadere info is bij mij te verkrijgen.

Groetjes

Taco NED01

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast