Oprichting forum RC Laser Nederland

Een kleine inleiding over forum zaken.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
RCLASERNED
Site Admin
Berichten: 31
Lid geworden op: zo okt 1 2006 13:38:22

Oprichting forum RC Laser Nederland

#1 Bericht door RCLASERNED » zo okt 1 2006 16:49:45

Vandaag is het forum van RC Laser Nederland van start gegaan. Met dank aan "De Schipper" van de 02 die ook moderator zal zijn. Met dit forum willen wij de doelstelling van RC Laser Nederland uitdragen en versterken. Onze verwachting is dat met dit forum als verbindende factor tussen de zeilers en andere belangstellenden, de klasse zich verder in positieve zin zal ontwikkelen.

Het is de bedoeling door positieve en opbouwende berichten elkaar te helpen bij het verder ontwikkelen van de klasse, en onze (klasse)organisatie.
Tips om het varen nog plezieriger te maken en de wedstrijden nog uitdagender te laten zijn van harte welkom. Veel plezier met het forum; plaats uw berichten en laat het snel groeien.

Met vriendelijke groet,
Taco Faber
Initiatiefnemer RC Laser Nederland
RC Laser NED 01

Gast

#2 Bericht door Gast » zo okt 1 2006 18:00:01

Ongeveer een jaar geleden is RC Laser Nederland van start gegaan. Deze (klasse)organisatie heeft tot doel het promoten van de Radio Controlled Laser in Nederland. Bovendien willen we zowel in het recreatief- als in het wedstrijzeilen de sportiviteit en respect op een zo breed mogelijk vlak uitdragen.

De Radio Controlled Laser is voor wat betreft de eigenschappen, de enige in zijn soort. Hij is direct afgeleid van de Olympische Laser Klasse. Dat kan alleen als er goede en duidelijke afspraken zijn gemaakt ten aanzien van de het ontwerp. Bruce Kirby, onwerper van de 1:1 Laser Klasse, heeft mede aan wieg gestaan van het ontwerp en productie. Dit veroorzaakt ook het enorme succes van de klasse.

De RC Laser is zeer sterk verbreid over heel de wereld. Er zijn zo’n 7000 boten geregistreerd in een groot aantal landen. Diverse landen hebben een officiële RC Laser organisatie. Dit aantal blijft toenemen.

De boten hebben zeer goede zeileigenschappen; vergelijkbaar men zijn grote broer. Ondanks de fantastische constructie zijn ze een stuk beter betaalbaar dan de andere klasses van deze grote. De relatie met de Olympische Klasse maakt het een prachtig schouwspel om een veld van deze (Olympische) RC boten te van een startlijn te zien vertrekken.

De doelgroep is zeer breed zowel en ligt zowel in recratieve hoek als aan de wedstrijd kant. Zowel beginners als de meer serieuze wedstrijdzeiler die zijn krachten met zeilers uit Nederland en omgeving wil meten met echte zeilboten, ontworpen met het doel om wedstrijden te winnen; kunnen hun hart ophalen. Het zeilen is op zich niet moeilijk, doch wil men hard gaan en met wedstrijden voorin varen, dat vereist oefening en inzicht. Kortom uitdagend voor een ieder.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast